Beatles -Please please me (CD) | hsnet.nu

INFORMATION OM PRODUKTEN

Med högenergiska nummer som Paul McCartneys inledande I Saw Her Standing There, oemotståndlig solskenspop som i titellåten och John adrenalindrivna explosion i avslutande Twist And Shout lyfte The Beatles redan i debutalbumets bästa spår från raketrampen och lade grunden till sitt personliga sound och de kommande framgångarna. I motsats till den året innan utgivna singelversionen av Love Me Do (som idag hittas på samlingsalbumet Past Masters) hörs här Ringo Starr - istället för Alan White - bakom trummorna på den remastrade albumversionen.
- Claes Olson

Alla Beatles studioalbum har för första gången har remastrats digitalt. Varje album behåller sin ursprungliga design, och har kompletterats med unika bilder och utökade CD-häften med nyskrivna kommentarer. Under en begränsad period kommer varje CD också att innehålla en kort dokumentärfilm om respektive album.

Albumen har remastrats under en fyraårsperiod av ett hängivet team på EMI's Abbey Road Studios i London. Med hjälp av den allra modernaste tekniken, kompletterad med den ursprungliga studioutrustningen från sextiotalet, har teamet varit noggranna med att behålla äktheten och integriteten i de ursprungliga analoga inspelningarna. Resultatet av denna omsorgsfulla process är den bästa ljudåtergivningen av albumen sedan de releasades för första gången.

Releaserna inkluderar alla 12 Beatlesalbumen i stereo, med låtordning och utseende som de ursprungligen releasades i England och i Sverige, samt 'Magical Mystery Tour', som har varit en del av The Beatles albumkatalog allt sedan CD-skivorna först releasades 1987. Dessutom är nu 'Past Masters Vol I och II' sammanslagna till en dubbel-CD, vilket gör att det totalt är 14 album som releasas, varav två är dubbel-CD. Detta är första gången som de första fyra Beatlesalbumen releasas i stereo i sin helhet på CD. Dessa 14 album, tillsammans med en DVD som innehåller de korta dokumentärerna om varje album, finns också tillsammans i en stereobox.

I varje CD-häfte ingår detaljerade inspelningsdetaljer och en historisk tillbakablick på respektive album. Med undantag av 'Past Masters', så innehåller varje album QuickTime-filer med nyproducerade minidokumentärer om respektive inspelning, regisserade av Bob Smeaton. Dokumentärerna innehåller arkivfilmer, unika bilder och aldrig tidigare publicerat småprat i studion mellan tagningarna, vilket ger en unik och mycket personlig insyn i studioatmosfären.