Danielsson Kikki - Postcard from a painted lady (CD) | hsnet.nu

INFORMATION OM PRODUKTEN

30 år efter megahiten Bra Vibrationer tar Kikki Danielsson med sitt nya album Postcard From A Painted Lady ett stort steg bort från den schlagervärld som de flesta placerar henne i. Nu är det istället country som gäller. Eller country och country. Musikaliskt hamnar plattan en bra bit från dagens popcountry och ligger egentligen närmre det vi kallar Americana, i brist på bättre namn. Det är mer Loretta Lynn än Taylor Swift, mer tidlöst än modernt och här finns jordnära anslag och ett mörker som ger musiken en annan dimension.


Kikki Danielsson med en riktig countryplatta. Låter inte helt fel. Det gör det inte heller när man hört skivan. Låter fel alltså. Detta är material som passar Kikki. Sulo Karlsson är både låtskrivare och producent, han står ensam för alla spår utom två, och allra bäst är de cajuninfluerade spåren, tycker jag. Till exempel Country fable, Hard country, Stay away from the Blue Bayou och 24-7. Den senare av Sulo och Idde Schultz. Mycket bra är också Brimstone heart, Sideways in the driving rain samt Not about me anymore av Sulo och Gunnar Frick.
Kikki låter säkrare än på länge och man får känslan av hon är på sin egen gata, om man säger. Det har ofta varit en stor del country i vad Kikki gjort och här får hon koncentrera sig på det. Mycket lyckat
 
Lasse Gurell, Får Jag Lov

Lasse Gurell recenserar nya skivor i tidningen Får Jag Lov. Han har i 50 år jobbat för Sveriges Radio och bland annat varit producent för Svensktoppen.
FAKTA

Artist/grupp: Danielsson Kikki
Titel: Postcard from a painted lady
Typ: CD
Kategori: Country | Pop, Rock & Punk
Artikelnummer: 31305
Releasedatum: 2015-09-25
EAN: 0602547518330
Distributör: UNI
Antal skivor: 1
Label: Lionheart
Produktionsår: 2015
LÅTLISTA

1. Sideways in the driving rain
2. Country fable
3. Good life
4. Postcard from a painted lady
5. Brimestone heart
6. Not about me anymore
7. 24-7
8. Hard country
9. The bravest song
10. Comfort me
11. Be the one
12. Stay away from the blue bay